Vannak sörivók, akik az árakat nem csak forintba vagy euróba, de általában sörbe is átváltják, mielőtt pénzt adnak ki a kezük közül. Egy vonatjegy szerintük például nem ötszáz forintba, hanem két sörbe kerül.
Mások annyira sörivók, hogy szívük szerint a túléléshez szükséges minden tápanyagot, vitamint, és nyomelemet ebből a habos italból fedeznének, ezt innák reggelire, ebédre, és vacsorára is. A reggelt rendszerint már egy kis hűvös söröcskével kezdik, bár kora hajnalban azért egy kávé sem esik rosszul. A legjobb, ha felkelés után odamegyünk a hűtőhöz, felbontunk egy kávés sört, és a napunk máris a helyén van.
A kávé és a sör párosítása első hallásra talán furcsának tűnik. Ha azonban a sör címszó alatt nem egy friss, világos pilzenit képzelünk magunk elé, hanem egy telt, krémes stoutot, akkor naugye!
Egy fekete vastag stoutnak már ízesítés nélkül is van egy kis kávés, csokis aromája, talán ez ihlette meg azokat a sörfőzőket, akik erre még ráerősítenek egy kis hozzáadott kávéval, kávéitallal is.
Az ilyen sörök készítésekor leggyakrabban az alapanyagok közé valamilyen mennyiségű kávéitalt adagolnak, de vannak olyan mikrosörfőzdék, ahol durvára tört pörkölt kávészemekkel érik el az intenzív kávés ízhatást. Az elkészült sörök sokszor jelentős mennyiségű koffeint tartalmaznak. (Annyit, mint egy-két eszpresszó kávé, de ez sörre vonatkoztatva jelentősnek mondható.)
A Mikkeller odáig megy, hogy sörét a világ legdrágább kávéjával, "kopi luwakkal" ízesíti, erre hívja fel a figyelmet a címkére rajzolt pálmasodró.
(A jobb oldali Top Ten egyik linkjén található online shopban kapható egyébként néhány "jó sör", van közötte kávés is.