Caviarius

"Kisfilmek a nagyvilágból", főleg azért mégis kávé, kávé, kávé...

Komolytalanok

Friss topikok

  • Egészség Ügy: Imádom: "sintértelepre kiscicaillatot" :D (2018.04.25. 23:40) Egy kávé illata
  • röhögő: @Fuxika: "macskába folytja a bánatát" - folytja :-)) Mekkora tuskó lehetsz! :-)) (2013.03.26. 14:03) Macskabajusz, macskajaj, macskakávézó
  • Sir Nyű: @Caviarius: A kookta.hu-n lehet kapni a Bodum-félét, Pebonak hívják újabban. (2011.12.04. 22:12) Beszippant a vákuum!
  • Caviarius: Ja, és kimaradt a Fiaker, ami rummal és tejszínhabbal készül, meg a Maria Theresia, aminek a lénye... (2011.07.25. 23:02) Melanzsolás
  • kreativkid: Konzum-gasztro HORDOZGATÓ (ezt átvitt értelemben kell mondogatni babahordozás közben) Elmentem a... (2011.04.02. 10:15) Április elsejére egy gasztro-limerick

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Z A C C (Zaragoza Athletic Curling Club)

Caviarius 2011.11.08. 13:01

Jósfülkéket alakítanak ki a Starbrukks kávézóiban (Munkatársunktól)

A Starbrukks kávézólánc néhány egységében már elkészültek azok a fülkék, amelyekben elismert, szakképzett jósok, jó sok pénzért bárkinek elárulják, hogy mi vár rá a jövőben. Mint Andrew Wintermeyer, a cég szóvivője elmondta, 2012 elején már minden kávézójukban elérhető lesz ez a szolgáltatás. A jóslás természetesen kávézaccból történik majd, így az eddig a szemétben landoló sok-sok kilogrammnyi zacc mostantól komoly bevétellel gazdagíthatja a Starbrukks pénztárát. A kereskedelmi televíziós csatornáktól elcsábított, népszerű jósok közreműködésével a későbbiekben telefonos zaccból jóslást is terveznek, de hogy ez a szolgáltatás mikor indul be, az egyelőre megjósolhatatlan nem tudható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ha még ezután is marad egy kis kávézacc, annak felhasználására is van ötletük az innovatív, környezettudatos feltalálóknak.
Itt van például a Coffee Log.

A kávéfőzés során fennmaradó kávézacc pogácsa még 10-20 százaléknyi olajat tartalmaz. Ezt a kávézaccot növényi zsírokkal és melasszal keverik össze, majd briketté préselik. Az így készült kávébrikett hosszabban és tisztábban ég mint a faforgácsból, fűrészporból készülő rokona, valamint égésekor 80 százalékkal kevesebb szénmonoxid képződik.

A kávézaccból kivont maradék olajok egyszerűen és gazdaságosan kivonhatók - állítja egy tanulmány.  A repceolaj, pálmaolaj, szójaolaj mellett a kávéból, kávézaccból kivont olaj így versenyképes alapanyag alternatívát jelent üzemanyag (biodízel) gyártásához. A világ kávétermelése csaknem 7,5 millió tonna évente. A tanulmány számításai alapján ez 340 millió gallon zaccdízel előállítására lenne elegendő, miután egyszer már kávét is főztünk belőle.

Címkék: jóslás biodízel zacc kávébrikett

Szólj hozzá!

FBFBFBFB

A bejegyzés trackback címe:

https://kaviar.blog.hu/api/trackback/id/tr483363277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása