Caviarius

"Kisfilmek a nagyvilágból", főleg azért mégis kávé, kávé, kávé...

Komolytalanok

Friss topikok

  • Egészség Ügy: Imádom: "sintértelepre kiscicaillatot" :D (2018.04.25. 23:40) Egy kávé illata
  • röhögő: @Fuxika: "macskába folytja a bánatát" - folytja :-)) Mekkora tuskó lehetsz! :-)) (2013.03.26. 14:03) Macskabajusz, macskajaj, macskakávézó
  • Sir Nyű: @Caviarius: A kookta.hu-n lehet kapni a Bodum-félét, Pebonak hívják újabban. (2011.12.04. 22:12) Beszippant a vákuum!
  • Caviarius: Ja, és kimaradt a Fiaker, ami rummal és tejszínhabbal készül, meg a Maria Theresia, aminek a lénye... (2011.07.25. 23:02) Melanzsolás
  • kreativkid: Konzum-gasztro HORDOZGATÓ (ezt átvitt értelemben kell mondogatni babahordozás közben) Elmentem a... (2011.04.02. 10:15) Április elsejére egy gasztro-limerick

Naptár

január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Végre kaviár

Caviarius 2010.09.19. 10:10

de közben ez sem az.

Mottó:

- Móricka, láttál már zsiráfot?

- Csak egyszer, de az sem az volt.

Wiki szerint a kaviár: "Némely tengeri hal sózott ikrájából készült csemege."

Legtöbbször valóban tengeri hal. De van úgy, hogy nem tengeri, sőt, nem is hal. Akkor nem is kaviár?

Nevezhetjük csigakaviárnak, vagy egyszerűen csigapetének ezeket a szép fehéres áttetsző gyöngyöcskéket, mert hiszen azok is. A világon egyetlen termelő, Dominique és Sylvie Pierru Soissons-ban található vállalkozása foglalkozik csigakaviár előállítással.

A folyamatosan párásított helyiségben, nedves fapolcokon tartott ötven-hatvanezer csiga válogatott zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket kap, hogy aztán évente egyszer mindegyikük lerakja kb. 100 tojását.

A csigatojásokat a farmon nagy gonddal, kézi munkával válogatják szét, majd ízesítik egy leheletnyi rozmaringgal és sóval

(Fleur de Sel-lel, természetesen :-)) és csomagolják.

 

 

A csigakaviár apró krémszínű golyócskákból áll, termelői szerint "őszi ízű", gomba, nedves avar, és fás felhangok. 

Pirítóssal ajánlják, szobahőmérsékleten, finoman borsozva, egy csepp tejföllel, vagy tejszínhabbal. Ja és természetesen egy pohár hideg pezsgővel.

network.hu

 A DeJaeger névre keresztelt 50 grammos kaviárhoz már 150 dollárért is hozzájuthatunk. (50, 125, 250, 500 és 1000 grammos kiszerelés is kapható)  

 

Címkék: csiga kaviár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaviar.blog.hu/api/trackback/id/tr502271993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása