de közben ez sem az.
Mottó:
- Móricka, láttál már zsiráfot?
- Csak egyszer, de az sem az volt.
Wiki szerint a kaviár: "Némely tengeri hal sózott ikrájából készült csemege."
Legtöbbször valóban tengeri hal. De van úgy, hogy nem tengeri, sőt, nem is hal. Akkor nem is kaviár?
Nevezhetjük csigakaviárnak, vagy egyszerűen csigapetének ezeket a szép fehéres áttetsző gyöngyöcskéket, mert hiszen azok is. A világon egyetlen termelő, Dominique és Sylvie Pierru Soissons-ban található vállalkozása foglalkozik csigakaviár előállítással.
A folyamatosan párásított helyiségben, nedves fapolcokon tartott ötven-hatvanezer csiga válogatott zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket kap, hogy aztán évente egyszer mindegyikük lerakja kb. 100 tojását.
A csigatojásokat a farmon nagy gonddal, kézi munkával válogatják szét, majd ízesítik egy leheletnyi rozmaringgal és sóval
(Fleur de Sel-lel, természetesen :-)) és csomagolják.
A csigakaviár apró krémszínű golyócskákból áll, termelői szerint "őszi ízű", gomba, nedves avar, és fás felhangok.
Pirítóssal ajánlják, szobahőmérsékleten, finoman borsozva, egy csepp tejföllel, vagy tejszínhabbal. Ja és természetesen egy pohár hideg pezsgővel.
A DeJaeger névre keresztelt 50 grammos kaviárhoz már 150 dollárért is hozzájuthatunk. (50, 125, 250, 500 és 1000 grammos kiszerelés is kapható)